IMPLICA-TE pentru elevii tai!


Videoconferinta « Educatie fara bullying in Sectorul 3, Bucuresti » va avea loc online, sambata - 24 octombrie 2020, intre 9:30 si 13:00.


IMPLICA-TE pentru elevii tai!

Regulament participare videoconferinta.


Data si locului desfasurarii : Videoconferinta « Educatie fara bullying in Sectorul 3, Bucuresti » va avea loc online, sambata - 24 octombrie 2020, intre 9:30 si 13:00.

Cadrele didactice au nevoie mai mult ca oricand sa colaboreze cu psihologi si consilieri scolari pentru a afla ce pot face ai pentru a preveni si combate bullying-ul in randul copiilor de care se ocupa, iar bazele prevenirii se pun in perioada de educatie timpurie, ceea ce face ca primii interesati si responabili de acest lucru sa fie parintii si cadrele didactice din crese, gradinite si scoli primare. Toate aceste noi reguli create in beneficiul copiilor sunt in aceeasi masura foarte benefice si pentru cadrele didactice, care isi pot desfasura activitatea educativa intr-un mediu armonios, prielnic actului educational.


Participantii la videoconferinta Educatie fara bullying in Sectorul 3, Bucuresti vor primi:

  • informatii si raspunsuri personalizate la intrebarile lor despre noile reglementari din legea educatiei si normele de prevenire a bullying-ului in mediul educational;

  • cum pot cadrele didactice sa actioneze in prevenirea bullying-ului si cum pot aplica corect instrumentele si noile norme metodologice de prevenire si combatere a bullying-ului;

  • modul in care se poate identifica comportamentul de tip bullying in cadrul unitatilor de invatamant si ce se poate face eficient in cazul in care apar astfel de comportamente;

  • diploma de participare;

  • resurse practice de lucru la grupa/clasa pentru prevenirea bullying-ului.


Moderator:

Nadia Tataru - initiator al demersului strategic national de prevenire si combatere a bullying-ului si parte din grupul de lucru la Normele metodologice, presedinte Asociatia Parintilor Isteti, co-fondator al Itsy Bitsy FM, initiator al legii „1 iunie zi libera” si a campaniei sociale „Pentru sanatatea emotionala a copilului dvs. petreceti cat mai mult timp impreuna cu el”;


Vorbitori:

Adina Codres - psiholog clinician, formator si master NLP, consilier superior - Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale;


Adriana Mitu - fondatoarea Centrul EDUC - Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Umana Continua, Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din Romania si Psihoterapeut specializat in cadrul Institutului European pentru Psihoterapia Copilului si Adolescentului. Consultant in cadrul campaniei Gradinițe si școli fara bullying, initiata de Asociatia Parintilor Isteti. Construieste programe pentru dezvoltarea psiho-emoționala a copiilor, adolescentilor si adulților pe care le sustine atat in cadrul centrului EDUC, cat si in școli si alte contexte educationale. Totodata, a desfasurat activitati de cercetare pe tema corelatiei dintre fenomenul de bullying si dezvoltarea inteligentei emotionale la elevii din ciclul gimnazial si liceal;


Aura Stanculescu – Profesor, consilier scolar, Director Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CMBRAE) .


Invitat Special:  Leon Magdan – autor carti pentru copii, profesor.


Asistenta tehnica: Georgiana Catana 


Public conferinta: maxim 200 de cadre didactice. Prioritare sunt cadrele didactice din Sectorul 3. Locurile sunt limitate !!!


Tariful videoconferintei:

Aceasta videoconferinta este oferita gratuit cadrelor didactice din sectorul 3, aceasta fiind finantata de Primaria Sector 3 București, cu fonduri nerambursabile, de la bugetul local.


Procedura de intrare in direct la videoconferinta 

1) Necesar invitat/participant:

a. Obligatoriu laptop sau calculator cu webcam, cu aplicatia ZOOM instalata.

b. Locul unde va fi fizic invitatul sa fie unul cu un background neutru (un perete sau o biblioteca de exemplu) cu suficienta lumina care sa vina din fata si nu din spate. 

c. De preferat conexiune la retea de Internet pe fir, iar daca nu e posibil invitatul va folosi conexiunea wireless .

d. De preferat ca invitatul sa utilizeze o casca cu microfon conectata la laptop (poate sa fie o casca de telefon). Daca nu e posibil, este acceptabila folosirea microfonului si difuzorului laptop-ului/calculatorului.

e. Toate aplicatiile care folosesc camera si microfonul calculatorului (Skype, de exemplu) trebuiesc inchise. In general trebuiesc inchise toate aplicatiile care pot perturba invitatul in timpul live-ului (WhatsApp, Messenger etc.).

f. Obligatoriu de facut teste de conectare. 


Foarte important: Conectarea la videoconferinta se face incepand cu ora 09:30, iar pana la ora 10:00 se vor face toate reglajele tehnice si se vor face cunoscute regulile de conduita in cadrul conferintei. Incepand cu ora 10:00 va incepe videoconferinta si nu se va mai putea face accesul in platforma si implicit nu o sa puteti participa la aceasta videoconferinta.


2) Pasii de urmat: 

Se deschide aplicatia ZOOM, unde va puteti conecta CU CONT existent sau nou sau FARA CONT. Pentru cei care nu au si nu doresc sa isi creeze un cont, trebuie sa sara urmatorii 2 pasi:

 - Ne conectam cu un cont de google, sau cu facebook, sau se poate crea un cont nou (CU CONT);

 - Din HOME, Se selecteaza JOIN (CU CONT);

 - Se introduce meeting ID furnizat de echipa Asociatiei Parintilor Isteti pe care o veti primi prin e-mail sau orice mijloc de comunicare cu cel putin 24 de ore inainte de videoconferinta;

 - Daca numele nu este complet, se completeaza NUMELE asa cum doresti sa apara in videoconferinta:


 - In noua fereastra se introduce parola furnizata de echipa Asociatiei Parintilor Isteti prin e-mail sau orice mijloc de comunicare;

 - Join with video;

 - Join with computer audio.

Pentru o buna comunicare in timpul videoconferintei rugam toti participantii sa tina dezactivat (mute) microfonul   si sa il activeze (space bar sau click stanga pe iconita de microfon) in momentul in care intra in discutie cu moderatorul sau alt speaker.


Va rugam sa aveti ca model de incadratura (pozitionare in fata camerei) urmatoarea captura:Va multumim!

Acest eveniment s-a incheiat.